Sedința de informare cu privire la avantajele medierii

În urma convocării unei părți de către cealaltă parte prin intermediul mediatorului și a prezentării tuturor părților la data, ora și locul stabilit, poate avea loc ședința de informare cu privire la avantajele medierii.

Esențial este că în urma acestei ședințe susținută de mediator, părțile realizează următoarele:

MEDIEREA OFERĂ:

Avantajul de timp: Medierea durează mai puțin decât un proces la judecătorie.

Avantajul de bani: Medierea costă mai puțin decât un proces.

Avantajul de intimitate: Medierea se desfășoară într-un spațiu discret, privat. Prin Lege, sediul mediatorului este inviolabil.

Avantajul  de sănătate: Medierea, prin atitudinea civilizată și calea amiabilă scutește părțile de consum psihic și emoțional.

Avantajul win-win: Medierea este elastică și apelează la nevoile și voința obiectivă ale părților, fiind eliberată de rigorile limitative sau de subiectivismul aparatului juridic. Astfel, fiecare parte își poate primi …partea ei, ținând conștient seamă de nevoile și dreptul celuilalt.

Avantajul imparțialității: Medierea te respectă ca OM , așa cum ești, și previne amplificarea imparțială a conflictului de către reprezentanții legali. Te scutește de atmosfera umilitoare la care poți fi supus în timpul unui proces.

Avantajul demnității: Ai posibilitatea să HOTĂRĂȘTI DIRECT, TU PENTRU TINE, și îți dă posibilitatea să RESPECȚI DIRECT CEALALTĂ PARTE. Deasemenea Medierea te ferește de oprobiul public.

avantajele-medierii-timișoara

În funcție de caz, pot fi descoperite avantaje pentru care, înainte de a arunca bani, înainte de judeca și a aduce injurii, poți vedea că este mult mai FOLOSITOR PENTRU AMBELE PĂRȚI. Este mai înțelept și mai civilizat de o mie de ori SĂ RECURGI LA MEDIERE decât să (te) umilești public și să rămâi cu resentimente bolnăvicioase multă vreme după aceasta.

Când ai citi titlul acestu articol poate te-ai gândit la bani, sau la timp, sau la orgolii, dar te-ai gândit vreodată că, chiar dacă le-ai avea pe acestea toate și chiar mai multe, ce vei face cu ele dacă totuși nu AI PACE și mulțumire, cum te vei bucura de ele?

Avantaj personal: Medierea te ajută să vezi, ca într-o oglindă, cât de bun ești tu cu adevărat.

Medierea este soluția pașnică, înțeleaptă care face echilibru între neprețuita ”facere de bine” și creștinescul ”a lăsa de la tine”. Medierea este șansa ta de a-ți arăta ție în primul rând că ești om, apoi altora. Așa cum poate ai partea ta de vină într-un conflict, tot așa POȚI AVEA PARTEA TA DE CURAJ ȘI ONOARE în a-ți rezolva conflictul.

Prin mediere ai posibilitate să-ți rezolvi pe cale amiabilă atât obiectul conflictului cât și starea ta personală de conflict.

Așa că te invit: Pentru mai multă pace, alege medierea ! Da, merită. Știu: poți și tu. Vino și ai să vezi.